AANKONDIGING

Nieuwe expositie in Vlieland Maritiem Art

Vanaf zaterdag 22 juli presenteert Vlieland Maritiem Art een gloednieuwe expositie met werken van kunstschilder Ellen Davidzon en fotograaf Jitske Schols. De schilderijen en foto's zijn geïnspireerd op het eiland en weerspiegelen de sfeer waarvoor menig Vlielandbezoeker keer op keer terugkomt. Alle werken die worden geëxposeerd worden ook te koop aangeboden.

Ellen Davidzon

Ellen (1971) werd geboren in Amsterdam en groeide op in het landelijke Blaricum, en volgde, na een jaar Rietveld Academie, de studie Sociale Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar inspiratie deed ze op tijdens de vakanties in het vakantiehuis van haar familie op Vlieland en in haar latere leven, met man en drie zoontjes, aan de gracht in Amsterdam. Ondanks de vele schilder- en tekenlessen is Ellen voor het grootste deel autodidact. Sinds de opening van de galerie is er in wisselende samenstelling werk van haar te zien geweest.

Ellen heeft een reeks nieuwe schilderijen beschikbaar gesteld voor de expositie. Vlieland blijft een eindeloze inspiratiebron. Hieruit ontstaan haar tijdloze, sfeervolle schilderijen, die het eenvoudig genot van vrijheid, zorgeloosheid, wind en zee uitstralen.

 

Jitske Schols

Na een succesvolle 20-jarige carrière in communicatie (The Body Shop, luchthaven Schiphol) veranderde Jitske Schols in 2013 haar koers  en werd een fulltime freelance fotograaf. Deze nieuwe stap was een goede keuze, binnen een jaar na haar carrièreswitch werd ze door de Guide to Unique Photography benoemd tot Nederlands fotografie Talent 2015, en binnen twee jaar, werd ze genomineerd voor het Athens Photo Festival.

Fotograaf Jitske Schols is vooral bekend van haar zwart/wit portretten, bijvoorbeeld die voor het Parool, die lonken met de vorige eeuw maar met hedendaagse technieken zijn gemaakt. Naast haar unieke portretwerk maakt Schols ook land- en seascapes. Speciaal voor Vlieland Maritiem Art heeft zij een serie foto’s op Vlieland gemaakt, in haar herkenbare en specifieke stijl van contrastrijke minimalistische beelden, meestal in zwart/wit, maar niet altijd.

Vlieland Maritiem Art organiseert sinds juli 2016 wisselende exposities en verkoopt kwalitatief hoogwaardige kunstwerken van vooraanstaande kunstenaars of aanstormend talent. Loop gerust de winkel van Vlieland Maritiem binnen, waar u achterin de galerie treft en laat u zich verwonderen.

Bekijk ook de websites van

Ellen Davidzon   http://www.ellendavidzon.nl/

Jitske Schols       http://www.jitskeschols.com/